About us

English following soon.

Kidz&Bizz is een zelfregiegroep (ZRG) van vrouwen uit Rotterdam. Wij komen regelmatig bijeen, ontwikkelen onze talenten en gaan op kleine schaal ondernemen. Als moeders delen we een passie voor kinderen. Door het vormen van een  zelfregiegroep willen we ons talent ten goede laten komen aan  anderen en zo een  positieve bijdrage leveren aan de wijk en de stad waar we wonen. We werken professioneel en hebben allemaal een erkend EHBO certificaat voor kinderen en een VOG verklaring.

Kidz&Bizz maakte via  Wmove.nu kennis met de oorspronkelijk uit India afkomstige ZRG methode.Volgens deze methodevormen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt groepen die regelmatig bijeenkomen, leren, sparen, het leiderschap laten rouleren en op kleine schaal goederen of diensten in de markt zetten. Wmove.nu heeft deze methode in Nederland geïntroduceerd,  stimuleert ook hier mensen om het heft in eigen handen te nemen en zelf tot een zinvolle invulling van hun leven te komen.  Voor meer informatie: wmove.nu@gmail.com

Elmira Agagjeva –  Mijn naam is Elmira. Ik kom uit Azerbaijan en woon nu al 21 jaar in Nederland waarvan 16 jaar in Rotterdam. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen en twee kleinzonen.  Omdat ik gek op kinderen ben, heb ik als oppas bij de Hildegardisschool, bij Women’s World en bij mensen thuis gewerkt.  Ook was ik begeleider van kinderen die door Boezemtaxi vervoerd werden.

Hanane Bartal – Dag allemaal, mijn naam is Hanane. Ik ben 42 jaar oud. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Crooswijk. In Marokko heb ik rechten gestudeerd en op een advocatenkantoor gewerkt. Helaas kan ik met mijn opleiding in Nederland niet aan de slag. Ik vind het leuk om met kinderen te werken.  In de afgelopen jaren heb ik ervaring met kinderen op kunnen doen als moeder en in een crèche waar ik als kok heb gewerkt.  

Wafa Hasanova – Mijn naam is Wafa. Ik heb een dochter die net zwanger is. Bijna twintig jaar geleden ben ik uit Azerbaijan naar Nederland gekomen. We wonen nu al 17 jaar in Rotterdam.  Met kinderen werken vind ik leuk. Al toen ik nog in Azerbaijan woonde, heb ik als oppas voor jonge kinderen gewerkt. In Nederland heb ik twee jaar lang ervaring in een creche in Assen opgedaan. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en maak allerlei spullen voor kinderen.

Dorien Odia –  Hallo ouders, mijn naam is Dorien. Ik ben moeder van vier kinderen en kom uit Kinshasa (Congo).  Eenentwintig jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen en woon nu 17 jaar in Rotterdam. In Nederland heb ik gewerkt als opvoeder  voor een kerkelijke organisatie, voor Dock  en  Thuiszorg Laurens Rotterdam. Ik ben zorgzaam en geduldig.  Kinderen en oude mensen verzorgen vind ik leuk.